Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J60a33n 64R62á96ž

12. 7. 2019 14:49

Tátu odvezli v noci v únoru 1949 aniž by řekli kam a proč. Teprve v červnu dostala matka oznámení, že komise pro umístění nepřátelských osob do táborů nucených prací rozhodla o zařazení táty jako lidově demokratickému zřízení nepřátelské osoby na 3 roky do TNP s tím, že může být jeho pobyt tam prodloužen nezmění-li se jeho politické názory. Takže žádný soud, ale jakási komise tehdy rozhodovala o svobodě občana.

9 0
možnosti

Ano, tak nejak to bylo. A to se nekterym zde po te dobe jeste styska.

1 0
možnosti
Foto

Díky za blog. Je třeba neustále připomínat, co jsou komunisté zač. Je to obyčejná sebranka toho nejhoršího, co lidská rasa umí vyprodukovat. A pan Padevět je výborný autor. rád jej čtu,.

karmaR^

9 0
možnosti

R^Diky za clanek. Nejen ty nacisticke, ale i ty komunisticke koncentraky je nutne neustale pripominat.R^

8 0
možnosti
Foto

J67a38n 24Š81i22k

12. 7. 2019 10:58

Děkuji za článek. Je dobře, že kniha existuje. O problematiku táborů se zajímám dlouhodobě, bohužel o těch komunistických, včetně Gulagů, je poměrně málo informací a to nejen v knihách, ale i v dokumentech. Obecně si myslím, že naši historici jsou málo vidět, občas se sice někteří objeví, např. ve výborné sérii Heydrich - Konečné řešení, ale jinak se domnívám, že by měli být daleko více vidět v televizi, ve školách, na Internetu. Zkrátka dělat věci populární formou, kterou dnes přejímá mladší generace, např. videa, atd.. ještě jednou děkuji R^

6 0
možnosti
Foto

Komunisti v podstate úspešne nadviazali na tradície otrokárov...

7 0
možnosti
Foto

Povinnost pracovat není totožná s otrokářstvím. Ba i dnes musíte dodržovat jistá pravidla i nařízení, které můžete použít při získávání obživy.

1 4
možnosti
Foto

Lágr hovorově, ale jinak koncetrační tábor. Oba režimy, jak nacistický, tak komunistický používaly paralelně podobné mechanismy působení, které měly vést ke zničení lidské osobnosti.

6 0
možnosti
Foto

Ústavně šlo o lidově demokratické zřízení. Proč nepoužít tohoto termínu? A podle diskusního příspěvku jednoho poslance, bývalého partyzána v rozpravě v Parlamentu k zákonu o táboru nucených prací šlo o převýchovu. Prohlásil něco v tomu duchu, že se nemůže dívat na ty parazity, když on tvrdě pracuje na budování socialismu.

Ve své kritičnosti totiž opomíjíte daleko hlubší rovinu, tj. zda je přípustné nutit někoho k práci.

Jste tedy málo radikální, kloužete po povrchu.

0 5
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1470x
PR manažer, recenzent, mediální poradce, novinář a tiskový mluvčí.

Od r. 1994 redaktor, editor, šéfredaktor v renomovaných médiích v ČR i na Slovensku, tiskový mluvčí v soukromé i státní sféře, poradce místopředsedkyně PS Parlamentu ČR, člen Komise pro výchovu a vzdělávání RMČ Praha 6 či přednášející na VOŠ. Profesně se zabývá PR a mediální komunikací.

Tituly k recenzím poskytují nakladatelství: Academia, Argo, GRADA, HADART Publishing, Host, Jan Melvil Publishing, JOTA, KATTO, LEDA, Nakladatelství Kazda, Paseka, Portál, Rybka Publishers, Slovart, Vydavateľstvo Veritas či portály Audiolibrix, Audioteka.cz, ebux.cz, Palmknihy.cz, Radioservis, OneHotBook. Děkuji.