Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ony to ale nebyly jen nacisticke pochody smrti. Uz pred nimi to byli Indiani, Armenci a dalsi.

Jizni Nemecko je primo poseto pamatniky na ne. https://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Denkmal_f%C3%BCr_Todesm%C3%A4rsche_in_F%C3%BCrstenfeldbruck.jpg

A jiste by se take nemelo zapominat na ten pochod smrti z Brna v roce 1945. O kterem Karel Kachyna velmi mirne a presto odvazne natocil v roce 1966 film Kocar do Vidne.

1 0
možnosti

Hrůzy válek by se měly připomínat, protože časem se to zromantizuje, stejně jako námořní pirátství, středověcí rytíři atd.

Ale druhá světová nebyla jediná hrůza a ani židovský národ není jediný, který kdy trpěl. Neměli bychom bagatelizovat jedny, aby bylo víc prostoru na připomínání druhých.

2 0
možnosti
Foto

Počet obětí komunistických režimů se odhaduje až na sto milionů. V naprosté většině to byli občané vlastní země, kteří vlastní vládou drženi v lágrech, masově popravováni anebo vystaveni úmyslnému hladomoru.

2 0
možnosti
Foto

Silný příběh, velký dík za jeho zpřítomnění blogem. Lidé, kteří ty hrůzy přežili, za to často vděčí velké síle ducha. R^R^R^

Po té knize se poohlédnu, zaujala mne.

Je v dané souvislosti zajímavé, že z hrůz druhé světové války, nacizmu, nacistických koncentráků a šoa, se nakonec Evropa (nebo značná část Evropy) poučila. Z čehož prakticky dodnes vychází mírové soužití mezi evropskými zeměmi a jejich národy.

1 0
možnosti
Foto

A ještě dodatek: Zrůdnost nacizmu je třeba stále připomínat a je to dnes znovu velmi aktuální vzhledem k tomu, jak se v řadě zemi probouzejí divná (neo)nacistická hnutí, která jsou obrovskou hrozbou.

1 0
možnosti
Foto

Jak jsme se poučili z genocidy Arménů atd. ?

0 0
možnosti
Foto

Jak jsme se poučili z několika desítek milionů obětí gulagu?

A jak jsme se poučili z genocidy obyvatel Čečenska v období cca 1994 - 2009, na jehož konci bylo 300.000 mrtvých čečenských obyvatel, (což je 30 % z původně milionového národa) ?

1 0
možnosti
Foto

J38a35n 83Š38i24k

13. 9. 2018 8:33

Za mě taky. Knize i Vám R^ Hezký den

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS