Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

Mašínové jsou konstantou - Spolehlivě prudí ! Jejich jednotlivé činy lze posuzovat jako kontraproduktivní, jistě. Nicméně, oni zároveň kladou nutkavou otázku ! Může, se vůbec člověk totalitě bránit ? A jak ? Ateističní komunisté vlastně navázali na křesťanskou tezi - Přestože ti činím zlo, okrádám tě, vězním, mýtím i život beru - Nastav druhou tvář , maximálně hoď po mě chlebem ! Cokoliv jiného uděláš - Odsoudím tě jako teroristu ! Dokud se rudí teroristé ještě vraždili mezi sebou, tak to šlo. Jakmile začli Mašínové - Toť problém ! ... :-)

10 1
možnosti
Foto

Může se bránit čemukoliv, jenom musí zvolit správnou taktiku i strategii.

0 0
možnosti
MK

Mašínové, to je Petříkova noční můra. Roky nemůže v noci spát, protože se bojí, že se mu objeví ve snech ;-D

8 2
možnosti
Foto

To je jasné, proč. Mašínové představují slepou uličku vývoje ke svobodě tam i zpět. Heslem doby byla konvergence, nikoliv občanská válka. Kapitalisticky žít, socialisticky pracovat.

Představa, že někdo chtěl vjet na amických tancích do Československa, jímž další odbojář Gavlenda svým počítáním protitankových zátarasů dláždil cestu, mě také dost irituje. Pak se nelze divit, že se tu objevili sovětské tanky.

0 2
možnosti
Foto

Já mám vůbec problém považovat bratry Mašíny za odboj. Za odboj jsou prostě považováni jen a pouze proto, že v těch letech nepodnikl něco významnějšího v odboji, nějaký skutečný odbojový čin snad vůbec nikdo.

Prostřílet se na Západ za nemalého počtu obětí na životech za odbojový čin nepovažuji vůbec, když navíc, ani v USA žádnou další odbojovou činnost nebo lépe řečeno činnost na podporu antikomunistického odboje nevyvíjeli.

Mohu se mýlit, ale pak prosím, ať mi někdo, spolu s kritikou mých slov, dodá také přesvědčivé důkazy, že se mýlím.

3 0
možnosti
JS

zcela vzácně s vámi souhlasím.

1 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1470x
PR manažer, recenzent, mediální poradce, novinář a tiskový mluvčí.

Od r. 1994 redaktor, editor, šéfredaktor v renomovaných médiích v ČR i na Slovensku, tiskový mluvčí v soukromé i státní sféře, poradce místopředsedkyně PS Parlamentu ČR, člen Komise pro výchovu a vzdělávání RMČ Praha 6 či přednášející na VOŠ. Profesně se zabývá PR a mediální komunikací.

Tituly k recenzím poskytují nakladatelství: Academia, Argo, GRADA, HADART Publishing, Host, Jan Melvil Publishing, JOTA, KATTO, LEDA, Nakladatelství Kazda, Paseka, Portál, Rybka Publishers, Slovart, Vydavateľstvo Veritas či portály Audiolibrix, Audioteka.cz, ebux.cz, Palmknihy.cz, Radioservis, OneHotBook. Děkuji.