Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P65e65t63r 11S27k83á46c70e40l

12. 10. 2016 22:42

Jsou to smutné dějiny. Proč je připomínat? Podívejme se raději na jejich příčiny, důsledky známe. Kdo způsobil vzestup Hitlera, zhmotnění jeho myšlenek?

Žalobana farmacprůmysl:

Většina lidíasi neví, že Norimberský válečný tribunál neodsoudil jenpolitické a vojenské vůdce, ale také členy exekutivyspolečností, které dostaly k moci Hitlera. Před tímto válečnýmtribunálem stanulo 24 obviněných vysokých úředníků a manažerůIG Farben. Hlavní prokurátor Telford Taylor z USA v úvodní řečikonstatoval: „Žaloba obviňuje tyto muže z plné odpovědnosti zato, že na lidstvo uvalili tu nejpustošivější katastrofickouválku v celé jeho historii. Obviňuje je z masového zotročování,plenění a vraždění. Jsou to hrozná obvinění.“

Z24 ředitelů IG Farben obviněných v poválečném soudním procesus IG Farben (1947–1948) před americkým vojenským tribunálem vpodsekci Norimberskýchprocesů,bylo 13 usvědčeno a posláno do vězení s tresty od jednoho doosmi let odnětí svobody. Někteří z obviněných v soudnímprocesu byli následně vedoucími pracovníky v poválečné éřeve vedeních společností, které se oddělily od IG Farben.

(vizhttp://cs.wikipedia.org/wiki/IG_Farben)

http://www.uspesna-lecba.cz/zaloba-na-farmauceticke-korporace/

http://www.regenerace.cz/online/zaloba-na-farmaceuticke-korporace

http://www4.dr-rath

Takže i dnes farmacprůmysl na válkách vydělává, má pohádkové zisky. V roce 1992 (?) válka v Zálivu ještě nezačala a vojáci byli očkováni proti antraxu, proti neštovicím apod. Zbrojní průmysl bledne závistí proti farmacprůmyslu, kterému obě světové války v min. století pomohli ke zbohatnutí. Prostě a stručně - nemám rád války, z I. světové se mi nevrátil děda, za II. světové války málem taťka skončil ve vězení, zásoboval potravinami příbuzné ve Zlíně, opatřoval je "na černo" u sedláků.

0 0
možnosti

O tom jak byla "uspesne" provadena denacifikace v Nemecku svedci take kniha Liny Heydrichove, "Muj zivot s Reinhardem" (Touzimsky-Moravec, 2012). Po r. 1945 vyhrala spor se statem, ktery ji odmitl uznat jako valecnou vdovu s generalskou penzi. a dozila v pokoji a pomernem luxusu. Oni ty manzelky valecnych zlocincu v podstate za nic nemohly.

0 0
možnosti

Ale Kocha popravili 5.4.1945 ještě před osvobozením Buchenwaldu.Zdroj Wiki.V srpnu 1944, ale byl znovu zatčen gestapem . Obvinili ho z padělání, podvodu, hrozby proti jiným úředníky Třetí říše a zneužívání moci ze strany uvolňování četných zvěrstev během funkci velitele Buchenwaldu. S ním obvinila Ilse Kochová. Prokurátor byl SS rozhodčí Konrad Morgen . Na začátku roku 1945, Nejvyšší soud SS a policie ( Oberste SS und Polizeigericht ) v Mnichově odsouzen Karl Koch na trest smrti , zatímco jeho manželka propuštěn. Poprava se konala dne 5. dubna 1945, týden před osvobozením Buchenwaldu vojsky USA .

1 0
možnosti
Foto

A někdo to snad v blogu nebo knize popírá?

0 0
možnosti
Foto

Každý režim dávající neomezenou moc dává prostor sadistickým zvrhlíkům, kteří jsou součástí příslušné vládnoucí garnitury.

A je úplně jedno, jak vzletné či "vzletné" ideje při vzniku daného režimu původně stály.

3 0
možnosti

J68i40ř58í 70B38o27č56e39k

12. 10. 2016 10:24

na tohle téma byl zajímavý dokument na NG. pokud podobná stínítka existovala, ztratila se hned po válce, i když podle svědectví jich několik opravdu bylo. autor se docela podivnou cestou k jednomu dostal, ale opětovná analýza DNA ukázala, že to je obyčejná teletina. jeho závěr je, že by tomu sice rád věřil, ale pravděpodobně jde jenom o legendu

3 0
možnosti

Kedysi som o tom cital, ze take tienitka v koncentrakoch robili. Este som sa o tom bavil s kamosom, ze je divne, aby to bolo vo viacerych. Kedze som neveril, ze moze byt viac tak zvrhlych ludi, co by to nielen ze urobili, ale aj pouzivali.

Viac vediet , ale nemusim.

Citanim krutosti mi stacilo, ked som kedysi precital suostrovie Gulag a KOrejske krutosti. O nemeckom vicinani toho bolo dost v literature, telke a skole celkovo.

0 0
možnosti

a proč by nám to mělo zajímat 70 let po válce ?

0 5
možnosti
Foto

Protože ty bestie jsou stále mezi námi, jen nemají příležitost se realizovat. Pokud by mohly, opět to budou dělat. Proto je dobré o nich vědět, pane Holku.

11 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1470x
PR manažer, recenzent, mediální poradce, novinář a tiskový mluvčí.

Od r. 1994 redaktor, editor, šéfredaktor v renomovaných médiích v ČR i na Slovensku, tiskový mluvčí v soukromé i státní sféře, poradce místopředsedkyně PS Parlamentu ČR, člen Komise pro výchovu a vzdělávání RMČ Praha 6 či přednášející na VOŠ. Profesně se zabývá PR a mediální komunikací.

Tituly k recenzím poskytují nakladatelství: Academia, Argo, GRADA, HADART Publishing, Host, Jan Melvil Publishing, JOTA, KATTO, LEDA, Nakladatelství Kazda, Paseka, Portál, Rybka Publishers, Slovart, Vydavateľstvo Veritas či portály Audiolibrix, Audioteka.cz, ebux.cz, Palmknihy.cz, Radioservis, OneHotBook. Děkuji.