Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jiste zajimava kniha, diky za recenzi.

Autor je vsak trochu seandista nebo v necem silne prehani.

Umeni zakladat a udrzovat ohen jiste lidem hodne pomohlo. Jak pri vareni takpri udrovani teple v jeskyni nebo obydli.

Jenn sbirat a lovit lidem dosti stacilo, melo to vsak i nedostatky (nejistota ulovku a zavislost na pocasi a rocnich obdobich). Proto lide vynalezli zemedelstvi a zacali si delat zasoby. Museli pak sice vice pracovat, ale schopni a pracoviti se pak meli lepe.

Poznamka o budhismu je vzata do dusledku obrovska hloupost. Je myslim dobre naucit se byt nad vevi, nebat bolesti a netouzit tolik po prozitcich. Kdyz se prezene, tak je to vlastne dobrovolna pomala degenerace.

Je vice zpusobu, jak se mit dobre nebo lepe. 1. Pracovat, tj. budovat zemedelstvi, prumysl, skolstvi, zdravotnictvi, vedu, ale take vedu. 2. Krast na individualni urovni nebo kolektivni urovni (najezdy kocovniku, valky mezi staty). 3. Podvadet a oblbovat. To delaji mimo jine vsechna nabozenstvi a mnoho ideologii.

Obavam se, ze autor teto knihy nevedome nebo vedome oblbuje. Diky tomu ma publicitu a pro nektere je zajinavym. Jeho nazor na zemedelstvi a napr. budhismus je dle mne nesmysl.

0 0
možnosti
Foto

A VŠECHNA náboženství jsou IDEOLOGIE !!!

1 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1470x
PR manažer, recenzent, mediální poradce, novinář a tiskový mluvčí.

Od r. 1994 redaktor, editor, šéfredaktor v renomovaných médiích v ČR i na Slovensku, tiskový mluvčí v soukromé i státní sféře, poradce místopředsedkyně PS Parlamentu ČR, člen Komise pro výchovu a vzdělávání RMČ Praha 6 či přednášející na VOŠ. Profesně se zabývá PR a mediální komunikací.

Tituly k recenzím poskytují nakladatelství: Academia, Argo, GRADA, HADART Publishing, Host, Jan Melvil Publishing, JOTA, KATTO, LEDA, Nakladatelství Kazda, Paseka, Portál, Rybka Publishers, Slovart, Vydavateľstvo Veritas či portály Audiolibrix, Audioteka.cz, ebux.cz, Palmknihy.cz, Radioservis, OneHotBook. Děkuji.