Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je mi 56 let a o Lidicich jsem často slychaval a četl často víceméně stále se opakující fráze. Nezapomene a podobně. Furt dokola, až se z toho stává nuda. Pred pár lety jsem se přestěhoval do blízkosti a konečně jsem se přes všechny ty oslavne traktaty dostal. Stačí zajít do míst, kde Lidice žíly a mlčet a neposlouchat projevy a řeči, které se postupně stávají prázdnými.

0 0
možnosti

Dvě věci by stálo za to připomenout.

1.Laskavý farář Štemberka, kterému byl nybídnut volný odchod, ale on chtěl zůstat s lidickými muži.

2. Litinové kříže ze hřbitova, opřené o zeď Horákova statku, kolem nichž chodili lidičtí muži z hospody a na ty kříže si ulevovali a měli z toho náramou švandu, jací že jsou hrdinové a jak to tomu nahoře zase nandali.

0 0
možnosti

Hlavně bychom neměli zapomenout na plány nacistů. Muzeum Lidicie - prohlášení RH: " Tento prostor musí být do budoucna navždy německý a český ksindl tu koneckonců nemá co pohledávat" .

1 0
možnosti

Tady je potřeba nevnímat jeden fenomén a to, že se společnost obnovuje generačně, a každý narozený člověk a tím pádem celá generace se učí a poznává a chápe vše od nuly, vše si pro sebe potřebuje poznat, pochopit a naučit a vlastně opět pro sebe objevuje Ameriku, kterou už mají předchozí generace dávno poznanou a k tomu zkušenosti. Pro ni je to nové a vlastně bílá místa a to se spájí i s určitou revoltou, naivitou a projekcí na okolí, kde si myslí že je to nové ... K tomu se přidává i ta realita, že každá generace se rodí do vyspělejší a humanističtější doby a někdy i duševního, duchovního a lidského vakua. Což můžeme sledovat v posledních letech, nástupem multikulturalismu, neosocialismu, anebo x pohlaví. Nebezpečí je zde dvojí, kde nové generace k tomu zaujmou pohled své doby a začnou tím upravovat a řešit minulost a druhý je s tím to spojen, že se postupně takto transformuje a zanikne realita a odkaz té doby, stavu, situace. Tohle je potřeba mít na paměti a pracovat s tím a přestat neustále vytrhávat mladé generace z reality tím že jim vše poskytneme a uvolníme místo ...

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1470x
PR manažer, recenzent, mediální poradce, novinář a tiskový mluvčí.

Od r. 1994 redaktor, editor, šéfredaktor v renomovaných médiích v ČR i na Slovensku, tiskový mluvčí v soukromé i státní sféře, poradce místopředsedkyně PS Parlamentu ČR, člen Komise pro výchovu a vzdělávání RMČ Praha 6 či přednášející na VOŠ. Profesně se zabývá PR a mediální komunikací.

Tituly k recenzím poskytují nakladatelství: Academia, Argo, GRADA, HADART Publishing, Host, Jan Melvil Publishing, JOTA, KATTO, LEDA, Nakladatelství Kazda, Paseka, Portál, Rybka Publishers, Slovart, Vydavateľstvo Veritas či portály Audiolibrix, Audioteka.cz, ebux.cz, Palmknihy.cz, Radioservis, OneHotBook. Děkuji.