Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ve stejné době, kdy Astrid psala ty své deníky, tak se čeští sedláci vyjadřovali v tom smyslu, raději Stalin, než Hitler. (Viz Paměti Opočenského).

0 0
možnosti
Foto

Mnoho lidí koriguje své názory dle názorů celebrit. Dává jim to pak pocit, že jsou také tak trochu celebritou R^

1 1
možnosti
SB

Musím Vám dát za pravdu.

Názor celebrity je směrodatnější pouze v příslušném oboru, popřípadě z pohledu na to, že je jejich kariéra třeba zavedla co ciziny.

Nedvědovy názory jsou mnohem směrodatnější než názory jiných lidí pouze pokud jde o fotbal nebo pokud jde o to, jak se lidé chovají k celebritám nebo jak se žije v Itálii. Ve všech těchto hlediscích má mnohem více zkušeností než běžný Čech. Není důvod brát jeho názory nějak nadmíru v potaz, když se bavíme o čemkoli jiném než o těchto třech věcech. V všech ostatních otázkách mají jeho názory stejnou váhu, jako kdyby vystudoval průmyslovku a dělal mistra někde v tovární hale.

0 0
možnosti
SB

Jsem ostře proti ruskému imperialismu, ale stavět na tom, že někdo se bál více Rusů než Hitlera, je zejména v naší zemi přehnané.

Represe v padesátých letech strašné a jakkoli brutální agrese z roku 1968 byla nepřípustná (ona sice nic nezměnila, protože komouši tady byli předtím a byli tady i po ní a Dubčekův naivní pokus o jakési reformy zákonitě musel skončit krachem a bylo jen otázkou, zda to skončí krachem stylu "Jaruzelski", tady z vlastních řad, nebo krachem stylu "Brežněv", tedy zvenčí, ale i když ta agrese nic nezměnila, neomluvitelná arogance ze strany ruských imperialistů to byla). Ale kvůli tomu nesmíme sklouznout do opačného extrému, tedy abychom kvůli zcela oprávněnému antikomunismu a zcela oprávněnému odmítání ruského imperialismu přehlíželi, že pro nás byla doba protektorátu mnohem horší než i ta nejstrašnější léta za Gottwaldových politických procesů.

Gottwald i Brežněv byly zrůdy, ale oba byli přijatelnější než Hitler.

2 1
možnosti
SB

Omluva za přepsání se:

Gottwald i Brežněv byli zrůdy.

Podmětem jsou ti dva lotři, nikoli slovo "zrůdy". To je jen součást přísudku jmenného se sponou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1470x
PR manažer, recenzent, mediální poradce, novinář a tiskový mluvčí.

Od r. 1994 redaktor, editor, šéfredaktor v renomovaných médiích v ČR i na Slovensku, tiskový mluvčí v soukromé i státní sféře, poradce místopředsedkyně PS Parlamentu ČR, člen Komise pro výchovu a vzdělávání RMČ Praha 6 či přednášející na VOŠ. Profesně se zabývá PR a mediální komunikací.

Tituly k recenzím poskytují nakladatelství: Academia, Argo, GRADA, HADART Publishing, Host, Jan Melvil Publishing, JOTA, KATTO, LEDA, Nakladatelství Kazda, Paseka, Portál, Rybka Publishers, Slovart, Vydavateľstvo Veritas či portály Audiolibrix, Audioteka.cz, ebux.cz, Palmknihy.cz, Radioservis, OneHotBook. Děkuji.