Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V dobach studene valky se rikalo: Rusko si nemuze dovolit znicit USA, kdo by jim prodaval psenici?"

1 0
možnosti

Pane autore, a není toto jen jakási konspirace, na základě třeba jen jednoho zdroje ?

Je pravda, že jsem četl myslím na portále palba.cz, že stále není jasné, proč komunistické režimy vlastně koncem 80 let padly. Dnes běžný výklad, že Reagan uzbrojil SSSR, je spíše mýtus. SSSR opravdu především v jaderném potenciálu dosáhl převahy. Ekonomika na tom byla bídně, ale ne zas tolik - vlastně na tom byla bídně pořád a i když pokles cen ropy zhoršil v 80-letech situaci v SSSR i satelitech, pořád vlastně platilo to co i dnes - i tehdy si lidé mohli říkat, že nikdy nebylo lépe.

Hodně by mohly napovědět tajné dokumenty, které ovšem ani Rusko, ani USA neodtajní. Ale třeba se ví - i když se to dnes neříká, že pro sjednocení Německa byl nejvíce Gorby, Amíci váhali a Francie a Británie byly proti.

1 0
možnosti

Musíte vzít v úvahu, že vzdělaní lidé, kteří znaly reálná ekonomická čísla, pochopili, že konec se rychle blíží. To nejlepší co mohli udělat byla sametová revoluce, rozebrat si co zbylo a začít konečně žít. Alternativou by byla stále větší represe a úpadek.

1 0
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1470x
PR manažer, recenzent, mediální poradce, novinář a tiskový mluvčí.

Od r. 1994 redaktor, editor, šéfredaktor v renomovaných médiích v ČR i na Slovensku, tiskový mluvčí v soukromé i státní sféře, poradce místopředsedkyně PS Parlamentu ČR, člen Komise pro výchovu a vzdělávání RMČ Praha 6 či přednášející na VOŠ. Profesně se zabývá PR a mediální komunikací.

Tituly k recenzím poskytují nakladatelství: Academia, Argo, GRADA, HADART Publishing, Host, Jan Melvil Publishing, JOTA, KATTO, LEDA, Nakladatelství Kazda, Paseka, Portál, Rybka Publishers, Slovart, Vydavateľstvo Veritas či portály Audiolibrix, Audioteka.cz, ebux.cz, Palmknihy.cz, Radioservis, OneHotBook. Děkuji.