Diskuse

Václav Havel. Jméno, které bude vždy budit emoce

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

;-D;-D..to budou moudra..už se těším..;-D;-D

0 0
možnosti

J62a94r18a 81R87a42n66k

16. 3. 2017 19:06

R^Diky, zjistila jsem hned, ze ji maji ve zdejsich dvou nejlepsich obchodech s knihou - v anglictine. Zakoupim.

0 0
možnosti

O15t68a 18K98i75n98c

16. 3. 2017 18:51

Díky za zajímavý blog.

1 0
možnosti

Knihu Žantovského jsem četl a ocenil jsem, že ač Havlův blízký přítel, nijak zvlášť ho nešetřil, zejména pokud šlo o jeho selhání, když poprvé "seděl", nebo o popis Havlových záletů. Trochu alibisticky a (a možná i zbaběle) na mě zapůsobilo, že se v knize záměrně vyhnul kauzám Chemapol a Chadimová se zdůvodněním, že už byly dostatečně proprány v médiích. Přitom jeho názor právě na tyto kauzy by leckterého čtenáře (včetně mne) určitě zajímal. Jako celek ale hodnotím knihu dobře a zastávám názor, že určitě pomůže korigovat názor na Havla jak jeho nekritickým obdivovatelům, tak i jeho zavilým odpůrcům.

2 0
možnosti

Tento narod mel jen dva presidenty. T.G. Masaryka a Vaclava Havla. Ti ostatni byli jen ostudou naroda.

6 2
možnosti

P96e12t57r 92L46a22n57g40e87r

16. 3. 2017 15:50

Za váš blog KARMA. R^ I proto, že se Havla snažíte vnímat ze všech stran.

.

Měl jsem rád Havla disidenta a dramatika. V průběhu revoluce taky.

.

Pak ovšem vstoupil do vysoké politiky a vadil mi způsob jakým tam vstoupil včetně kontroverzních prezidentských voleb komunistickým parlamentem a parlamentem, kdy byl zrovna ve vazbě M.Sládek.

.

Havel měl zůstat "disidentem" celoživotně, tahle role mu seděla a byl v ní ddůvěryhodný a uměl by být nadstranický. Politickou funkcí svou nadstranickost a nezávislost ztratil.

1 0
možnosti

S prvnimi dvema odstavci souhlas. S druhym castecne, a ke tretimu bych mel dotaz: Jak se ztratila ta jeho nadstranickost. Nadrzoval sned nektere strane? Ktere prosim?

2 0
možnosti

já si počkám až se za 30 let otevřou archivy se skutečnou pravdou

4 0
možnosti

Ty archivy nemají vlastnosti Fénixe a těžko vstanou z popela. A ty které ještě existují nejsou na místech, kterých by se lhůty týkaly.

2 0
možnosti
Foto

Na životopisu ze strany Žantovského je vidět, že to byl jeho kamrád. Některým nepříjemným věcem se snaží vyhnout anebo je bagatelizovat. Daleko přesnější je životopis Daniela Kaisera. K tomu bych doporučoval přečíst si knihu "Labyrintem revoluce " od historika Jiřího Suka. Ta tyto dva životopisy vhodně doplňuje. Tam se čtenář na základě dochovaných dokumentů dozví o Havlovi o jeho myšlení a uvažování dozví strašně moc. Po přečtení těch knih nemohu z Havla dělat modlu. Byla ta osoba, jako každá jiná se spoustou nedostatků a zejména to byl snílek a velkou měrou se podílel na rozpadu společného státu.

3 0
možnosti
Foto

Díky za Váš blog a připomenutí zajímavých knih.R^

6 0
možnosti