Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K20a98r20e61l 32D13r95d64a

27. 10. 2014 14:01

Jinak jsem minulý týden viděl šílenou německou detektivku. Že by bývalá NDR někdy v 90. letech či počátkem 21. století? Kluci na předměstí, kriminalita, lidé bez práce. V panelácích na sídlišti pouze asociálové, zkrachovalé existence a sociální rodiny. (Kupodivu to nebylo o drogách jako dnes u nás, ale o vykrádání bytů.) Kriminálka vyjede z centra řešit případ "na předměstí" a místní kluci policejnímu autu prořežou kola a nakonec ho zapálí. Ne Romové, ale Němci. Místní mládež sní o tom, jak z tohoto svrabu jednou uteče do USA. Absolutně jsem nepochopil o jakém Německu je řeč...

  Byla tam scéna, kdy policisté bez auta musí použít místní MHD. Začnou řešit v autobusu případ s mobilem v ruce. Řidič autobusu na ně chvíli pokřikuje, ať toho nechají. Pak zastaví, vyskočí od volantu a oba chlapy z kriminálky seřve, ať si svoji placku nechají na kriminálku, že v autobuse je pánem on a telefonování za jízdy je porušením přepravního řádu. Ještě jednou a půjdou pěšky. ;-D 

  Pak se tam ozve nějaká babka, která vidí mobil poprvé v životě a chce si ho vyzkoušet. Schová se s ním pod sedačku a zavolá dceři do USA. Čímž policistovi provolá pěkné prachy. Fakt netuším o jakém Německu šla řeč. Nezaměstnanost a Němci za prací v Americe...

  Jen doufám, že zde něco takového nikdy nezavedeme. Jak takovéto slamy z českých sídlišť, tak nesmyslné přepravní řády, které budou arogantní řidiči vymáhat pomocí takovéto šikany. Tudy cesta fakt nevede. ;-)

0 0
možnosti

víte kdyby jen  bezdomovci ?ale my co máme tu čest sdílet mhd i s cikány  tak víme své ..hluk a smrad.. a jistě se ozvou miláčci této entity ,ale ti s nimi nežijí ..

2 0
možnosti

K65a18r98e91l 93D58r46d64a

27. 10. 2014 13:19

Vy žijete v zahraničí? Bezdomovci v MHD, no to je objev roku... Koukám na Vaše podobně naivní články a nevěřím, když je srovnám s Vaším profilem. Vysvětlení vidím, v centru jste MHD nepoužívali. Nyní jste na kraji Prahy a jste překvapeni.

  Čekal bych, že s Vaším profilem rovnou předložíte pádnou informaci. Hudeček přece zřídil speciální týmy, zavedl systémové řešením, utrácí naše peníze. Patrně vše funguje a je třeba se to naučit používat. Článek s informací jak na to, by byl na místě.

  Postup jak přivolat tým jsem nenašel, nevím zda je moudré volat městskou policii...? Přikládám pár informací k tématu. Ale fakt čekám na novináře, který popíše co a jak, a případně přidá informaci jak to funguje a dá sem třeba telefon, kam mají cestující volat. 

http://www.dpp.cz/proc-je-problem-z-mhd-vykazat-bezdomovce/

http://www.rozhlas.cz/zpravy/regiony/_zprava/prazsky-magistrat-letos-vyclenil-na-peci-o-bezdomovce-55-milionu-korun--1302420

1 0
možnosti
Foto

Už jsem to psal několikrát a napíšu to zas. byť se nerad opakuji.

MHD má ve svém řádu jasně stanovené podmínky pro cestování a osoby (tedy nikoli nutně bezdomovci) oběžující špínou či zápachem do dopravních prostředků nepatří.

Je tedy právem řidiče takovou osobu vykázat.

Tolik litera přepravního řádu.

Řidiči většinou toto svoje právo raději neuplatňují, aby se nemuseli hádat s těmito lidmi, většinou nevalného vychování.

Moje řešení je nasnadě.

Je to ale o důslednosti a tolerance a podpoře nejen ze strany cestujících.

Řidič může "závadnou" osobu vykázat, taktéž vůz zastavit a povolat policii.

Kdyby se toto dělo důsledně, podobné osoby by velmi brzy pochopily, že se v dopravních prostředcích už nechytají.

To by ovšem řidiči museli "konat" a cestující by se pak nesměli do nich pouštět, "proč se nejede" - o postizích za zpoždění spoje ze strany vedení MHD nemluvě. I tady je zakopaný pes. !!

8 1
možnosti

J18a65n 90Č21e98k71a95l

27. 10. 2014 13:38

Problém je ten, že i pokud by se podařilo takto zburcovat společnost, aby se za řidiče v tu chvíli postavil celý autobus (pominu fakt, že ve chvíli, kdy první bezdomovec byť jen pohrozí násilím, se tato koalice bleskurychle rozpadne), tak čeho docílíme? bezdomovec počká na zastávce na další spoj, a vše jede znovu. A on má času dost, naopak se tím zabaví...

1 1
možnosti
  • Počet článků 158
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1470x
PR manažer, recenzent, mediální poradce, novinář a tiskový mluvčí.

Od r. 1994 redaktor, editor, šéfredaktor v renomovaných médiích v ČR i na Slovensku, tiskový mluvčí v soukromé i státní sféře, poradce místopředsedkyně PS Parlamentu ČR, člen Komise pro výchovu a vzdělávání RMČ Praha 6 či přednášející na VOŠ. Profesně se zabývá PR a mediální komunikací.

Tituly k recenzím poskytují nakladatelství: Academia, Argo, GRADA, HADART Publishing, Host, Jan Melvil Publishing, JOTA, KATTO, LEDA, Nakladatelství Kazda, Paseka, Portál, Rybka Publishers, Slovart, Vydavateľstvo Veritas či portály Audiolibrix, Audioteka.cz, ebux.cz, Palmknihy.cz, Radioservis, OneHotBook. Děkuji.